Produse pentru glanbia mozzarella (2)

MOZZARELLA TRECCIA - BRÂNZĂ PROASPĂTĂ CU PASTĂ FILATĂ

MOZZARELLA TRECCIA - BRÂNZĂ PROASPĂTĂ CU PASTĂ FILATĂ

Mozzarella este un brânză proaspătă, cu pastă filată, caracterizată printr-o suprafață netedă, uniformă, de culoare albă și o consistență elastică. Gustul este dulce și delicat, iar mirosul este proaspăt și plăcut. Se prezintă în diverse forme, rod al abilității meșteșugarilor noștri: de la bocconcino, la nodino, de la împletitură la treccina, până la fiordilatte. De obicei, mozzarella este savurată proaspătă, simplă, ca antreu (fiordilatte, tăiată de obicei felii și asezonată cu ulei de măsline extravirgin și roșii, constituie baza pentru prepararea celebrei caprese) sau ca garnitură, în combinație cu feluri principale și, de asemenea, în prepararea salatelor.
CACIORICOTTA - RICOTTA SĂRATĂ ÎMBĂTRÂNITĂ

CACIORICOTTA - RICOTTA SĂRATĂ ÎMBĂTRÂNITĂ

Cacioricotta este un brânză maturată, cu pastă semi-tare, de formă cilindrică, specifică tradiției lactate din Puglia. În bucătăria pugliese, acest produs este de obicei folosit ras pentru a condimenta pastele în tipica rețetă de paste alla crudaiola pugliese, dar este consumat și singur, în fulgi sau pentru a condimenta salate sau pizza.